onsdag 19 september 2012

nöjd men deppig

Lurade tröttheten genom att åka in till stan med dator och ex-jobbspapper och sätta mig på Vurma i Hornstull och göra massa bra saker. Blev klar med det viktigaste och kände mig sjukt nöjd.

Lallade sedan bort till LouieLouie för en sen lunch och lite slösurf innan jag och J skulle på ett nytt "möte" hos barnmorskan*. Det var ganska händelselöst - allt var bra med Trassel - förutom att mina järnvärden sjunkit igen och det kan mycket väl vara anledningen till min trötthet.

Däremot blev jag lite deppig eftersom vi pratade om mötet på specialistmödravården där vi ska prata om förlossningsskräcken och det eventuella kejsarsnittet. Blir alltid illa till mods av detta men ska nu försöka tänka lite på och skriva lite om min rädsla för att vara mer förberedd inför mötet.

Vår barnmorska tyckte att jag dock hade rätt bra koll på situationen och att jag kunde sätta bra ord på mina rädslor och att jag bara skulle säga allt det vi pratade om första gången vi var hos henne. Det känns ju betryggande men jag oroar mig ändå eftersom det är en helt ny person vi ska träffa som kanske är helt knasig.

Hon (alltså vår bm) är för övrigt helt ljuvlig och precis lagom rejäl, inkännande och snäll. När vi träffat henne första gången insåg vi hur "dålig" vår förra bm var. Min förlossningsrädsla togs på allvar redan vid första mötet när vi pratade om den och lättnaden var enorm när hon redan då sa "om du vill kan jag skicka remiss till psykosociala enheten på SöS men vet du - ingen kommer att tvinga dig att föda vaginalt om du inte vågar det".

Den ondskefulla bm från förra året sa bara "det är för tidigt att prata om det nu, remiss skickar man inte förrän i vecka 20 när man vet att det är på allvar". Vilket inte direkt minskade oron. Och den här graviditeten har jag haft tillräckligt att tänka på ändå, utan att behöva oroa mig för förlossningen också.


*J refererar alltid till besöken som "möten" och undrar varje gång varför det är så mycket "möten" hela tiden. Nu har vi fått lära oss att det kallas kontroller och att det är många för att de undersöker att bebisen växer ok varje gång.

Inga kommentarer: